VANGELIC – OBJAVLJEN MUZIČKI ALBUM POSVEĆEN LEGENDARNOM VANGELISU

Tekst: Panopticum

Foto: Deezer

Četiri veterana domaće i strane elektroničke scene – Andrej Kljaković (Voices Of Nature, Kljakovic Eklektik Company, Digitron), Nikolaj Bezek (Consequential, Beokraft), Zoran Jevtić (Data,Sizike, Master Scratch Band) i Zoran Čalić (Max&Intro) unatoč tome što žive i rade na različitim stranama svijeta odlučili su stvoriti zajedničkprojekt u počast Vangelisu, legendarnom skladatelju koji je imao velik utjecaj na njihova glazbena putovanja.

Naime, kad glazbenik ili skladatelj sazna da je preminuo neki muzički velikan, obično posegne za njegovom pločom da posluša pjesme u znak sjećanja ili na svojem instrumentu zasvira kompozicije koje su ostale za njim. Međutim, kad nas napusti ikona glazbe koja je utjecala na mnoge, umjesto žaljenja, ponekad pronađemo želju i inspiraciju da odamo počast geniju.

Ovo mišljenje potaknulo je četvoricu veterana elektroničke scene, kako bi stvoriti zajedničku posvetu kojom su potvrdili kako je legendarni skladatelj utjecao na njihovo glazbeno stvaralaštvo. Potaknuti magijom koja lebdi njegovom glazbom, svoj su glazbeni projekt jednostavno nazvali – VANGELIC. Skladan i snimljen ovog proljeća u Zagrebu, Pragu, Beogradu i Londonu, ovaj istinski tribute sadrži više od sat vremena glazbe koja nostalgijom bez ikakvih napora prolazi na novi način kroz već poznate elektroničke žanrove.

Album je objavljen 1. prosinca 2022. na platformi discom.bigcartel.com i dostupan je u svim digitalnim trgovinama dok je video zapis moguće pogledati na youtube kanalu: www.youtube.com/watch?v=RA61-c2wDGw

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon