VALTER FLEGO U MAGAREĆOJ KLUPI EU PARLAMENTA

Tekst: M. Š.

Foto: IDS-DDI

Europski parlament je u utorak, 9. ožujka 2021. tajnim glasovanjem sa 658 za, 26 protiv i 13 suzdržanih zastupnika skinuo imunitet hrvatskom eurozastupniku Valteru Flegi. Flego je za zastupnika u EP-a izabran 2019. godine.

Ukidanje imuniteta od Europskog parlamenta zatražio je Vrhovni sud Republike Hrvatske zbog sumnje u nezakonite isplate plaća u Gradu Buzetu, u vrijeme dok je Flego bio gradonačelnik, a bivšeg se župana tereti da je oštetio gradski proračun za nešto više od pola milijuna kuna. Formalno, zahtjev sa skidanje imuniteta uputio je EP-u Županijski sud u Rijeci u veljači 2020. u vezi s kaznenim postupkom koji je u tijeku pred Kaznenim odjelom Županijskog suda u Rijeci. Kazneni postupak vodi se zbog zlouporabe položaja i ovlasti za vremensko razdoblje između 2010. i 2013. godine, u vrijeme kada je Valter Flego obnašao dužnost gradonačelnika Buzeta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon