UVOD U FIJASKO NOVOGODIŠNJEG LUNAPARKA U ZAGREBU BILI SU ČESTI KONCERTI HLADNOG PIVA

Tekst: Udruga Ekologija grada

Foto: Totalinfo

Kako navodi Udruga Ekologija grada (UEG) u svom kraćem osvrtu na društvenim mrežama od 18. siječnja 2023., rezultat Adventa 2022. je uništenje zelene površine na Trgu dr. Franje Tuđmana, druge najveće parkovne cjeline u centru Zagreba uz Zrinjevac. Glavna atrakcija adventskog događanja na Trgu dr. Franje Tuđmana bio je Panoramski kotač “Zagreb Eye”, a čitav takozvani “Winterland park” bio je namijenjen djeci. Rezultat toga je bio da panoramski kotač nije (pro)radio, a zelena površina parka je uništena. Uza sve to, tzv. Lunapark je, za razliku od klizališta na Tomislavcu u vrijeme školskih praznika radio tek od 15.30 sati.

ZAGAĐENJE BUKOM

Nažalost, sve ovo nije novost. Čitavo proteklo ljeto Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem na Trgu dr. Franje Tuđmana organizirala je ili davala dopuštenja za komercijalne događaje, s čestim izvođačem, Hladnim pivom, i s bukom koja je smetala okolnim građanima jer se odvijala konstantno u vrijeme neprimjereno stambenom dijelu grada. To je bilo “zagađenje bukom”, a priložene slike su dokaz doslovnog uništenja zelene površine Grada Zagreba.

NEPOVRATNO UNIŠTAVANJE ZAGREBA

Naime, otpad nije jedini problem Tomaševićeve vladavine Zagrebom. Pokazuje se kako nekadašnji “zeleni” ne mare uopće za sugrađane. Izgleda kako nisu nikad ni bili zeleni, nego samo usmjereni na uništenje ekologije grada. Ne, to nije radio ni bivši gradonačelnik Milan Bandić. Nažalost, to je danas činjenica koju gledamo.

Mi koji se bavimo gradskom ekologijom, moramo upozoriti sugrađane i jasno poručiti, grad se nepovratno uništava!, zaključuje zagrebačka Udruga Ekologija grada.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon