USPJEH ZAGREBAČKIH STUDENATA U JAR

Tekst: B. Dobrijević

Foto: ZSDF

Dvojica studenata Sveučilišta u Zagrebu proglašeni su najboljom ekipom s neengleskoga govornog područja na nedavno održanom Svjetskome sveučilišnom debatnom prvenstvu i plasirali se u finale kategorije u kojoj se natječu timovi kojima je engleski materinski jezik, izvijestili su u utorak iz Zagrebačkoga studentskog debatnog foruma.

Student Fakulteta političkih znanosti Tin Puljić i student Ekonomskog fakulteta Lovro Šprem sudjelovali su od 29. prosinca 2018. do 3. siječnja 2019. godine na Svjetskome sveučilišnom debatnom prvenstvu u Cape Townu, u Južnoafričkoj Republici.

Puljić i Šprem čine prvi tim kojemu engleski jezik nije materinski, a plasirao se u finale natjecanja u Cape Townu u konkurenciji više od 250 timova iz svih krajeva svijeta koji su raspravljali o reguliranju banaka, angažmanu SAD-a u Siriji, primjeni međunarodnog prava na terorističke skupine, privatizaciji u zemljama u razvoju i mnogim drugim kompleksnim pitanjima.

Puljić i Šprem prošloga su ljeta na Europskom prvenstvu u Novom Sadu postali viceprvaci Europe u kategoriji timova kojima je engleski drugi jezik te polufinalisti u Open kategoriji u kojoj se natječu i oni kojima je taj jezik materinski, a prošle jeseni velike su rezultate postigli i na uglednim natjecanjima na sveučilištima Oxfordu i Cambridgeu.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon