USLIJED NEVREMENA POVEĆAN BROJ VATROGASNIH INTERVENCIJA

Tekst: A. Čolak

Foto: HVZ

Ovaj vikend Hrvatsku su zahvatili nepovoljni vremenski uvjeti, snijeg, kiša, jaka bura s olujnim i orkanskim udarima. Gotovo u svim krajevima vatrogasci su imali povećan broj intervencija, od uklanjanja s prometnica srušenih stabala i grana do izvlačenja vozila koja su zapela u prometu.

Osim navedenih tehničkih intervencija krčki vatrogasci su sa svojim specijalnim vozilom koje može izdržati i udare bure preko 170 km/h prevezli dvoje pacijenata s otoka Krka na kopno. Prema podacima Državnog vatrogasnog operativnog centra 193, tijekom dva dana ukupno je zabilježeno preko 200 intervencija u kojima su sudjelovala684 vatrogasca s 215 vozila.

Povećan broj intervencija zabilježen je na području Grada Zagreba, Zagrebačke, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske županije, Primorsko-goranske. Ličko-senjske i Istarske županije.

Osim spomenutih intervencija proteklog vikenda zabilježeno je i nekoliko požara objekata gdje je u jednom požaru ozlijeđena osoba zbog udisanja dima. HVZ skreće pažnju i na potrebu povećanog opreza kod korištenja peći na kruta goriva te na potrebu čišćenja i održavanja dimovodnih kanala.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon