USKORO POTICAJI ZA KUPNJU ELEKTRIČNIH VOZILA

Tekst: R. F.

Foto: www.zagreb.hr

Hrvatski građani i tvrtke lani su s pomoću poticaja Fonda za zaštitu okoliša kupili ukupno 414 novih električnih vozila. Od toga najviše bicikala, zatim motocikala i električnih automobila. Zbog velikog zanimanja, Fond je 2019. godine povećao iznos za tu namjenu pa će zainteresirani moći računati na iznos od 40 milijuna kuna. Naime, prošle godine građani su u samo nekoliko sati razgrabili raspoloživih 12 milijuna kuna poticaja za nabavu novih električnih vozila. Upravo zato ove je godine povećan iznos poticaja. Natječaj se očekuje potkraj mjeseca ožujka 2019. godine.

Najviše novca  otišlo je na kupnju automobila, no gotovo 60 posto poticaja odobreno je za kupnju električnih bicikala. Građani se odlučuju za bicikle jer za njih nije potrebna vozačka dozvola, a ni zaštitna oprema. Inače, EU rekorder po prodaji je Norveška, koja ima već 40 posto električnih vozila na cestama dok je Hrvatska na začelju s oko jedan posto.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon