UPLIĆU LI SE SOROSI U HRVATSKU DEMOGRAFSKU POLITIKU?

Tekst: Panopticum

Foto: A. S.

U četvrtak, 23. siječnja 2020. na marginama sastanka na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se sa sinom George Sorosa. Međutim, sam hrvatski premijer kao i većina medija u Hrvatskoj iz nekog, samo njima poznatog razloga, taj su susret prešutili. Prema javno dostupnoj izjavi, odnosno priopćenju Alexandera Sorosa, sina George Sorosa,  razgovarali su o demografskim problemima.

Naime, Alexander Soros objavom na svom twitter profilu otkrio je o čemu su razgovarali: “Kako Hrvatska preuzima predsjedanje Vijećem EU, bilo je sjajno razgovarati o rješenjima demografskog pada koji prijeti europskim integracijama te o važnosti europskog puta zapadnog Balkana”.

Iz navedenog priopćenja Sorosa juniora, moglo bi se zaključiti kako se isti upliće u hrvatsku demografsku politiku. Inače, sin američkog milijardera i samoprozvanog filantropa Georgea Sorosa javno ističe da je veliki zagovornik migracija, te otvoreno zagovara primanje svih migranata isključivo u zemlje članice Europske unije. Alexander je najmlađi Sorosev sin, doktorirao je povijest, zastupnik je liberalnog, multikulturalnog i otvorenog društva. Zamjenik je predsjedatelja Zaklade Otvoreno društvo koju je osnovao njegov otac, a koja donira brojne udruge diljem svijeta. Kada je imao samo 26 godina, donirao je 200 tisuća dolara za kampanju bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame.

Da podsjetimo, Odbor Ujedinjenih nacija donio je nedavno odluku da zemlje članice ne mogu vratiti natrag u njihove države one ljude koji su iz njih pobjegli zbog po život ugrožavajućih posljedica klimatskih promjena. No, kako će se utvrđivati tko su klimatski a tko ekonomski migranti, nije rečeno. Multimilijarder Georg Sorosi njegov sin lobiraju za prihvat migranata u svim zemljama tzv. Balkanske rute. Gostoprimstvo im je odbila jedino Mađarska koja o tom pitanju uopće ne želi razgovarati. Obitelj Soros već desetljećima koristi novac kako bi utjecala na političke procese ekonomski slabijih zemalja, naravno u svom interesu. Mnogi spekuliraju da se iza dobro organiziranog pohoda milijuna migranata prema srcu Europe krije upravo milijarder i njegova obitelj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon