UPITNA KANDIDATURA ZORANA MILANOVIĆA

Tekst: D. S. / HR

Foto: HRT

Hrvatski zastupnik u EU parlamentu Tonino Picula (SDP) je u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija u subotu, 29. prosinca 2018. govorio o predstojećim izborima za Europski parlament, ali i o predsjedničkim izborima u Hrvatskoj i mogućnosti da on bude kandidat. Picula navodi kako pretpostavlja da će biti na SDP-ovoj listi za Europski parlament i da mu je to ovog trenutka nešto ćemu se najviš posvećuje. Nadalje, izjavljuje kako ne bježi od mogućnosti, ako stranka tako odluči, da se kandidira za neke druge funkcije koje proizlaze iz njegove pozicije kao člana SDP-a.

“Ako ću se kandidirati za neke druge funkcije, to bih volio napraviti kao predstavnik SDP-a, ali o tome treba obaviti posebne rasprave u stranci i treba vidjeti kako će cijela stvar sa strankom ići”, rekao je Picula, to dodao da ostaje u SDP-u.

Na pitanje što bi za SDP bilo najbolje, imati svog predsjedničkog kandidata, podržati nekog trećeg ili podržati Zorana Milanovića, Picula je rekao da smatra da SDP treba imati svog kandidata.

“SDP kao stranka koja se bori s cijelim nizom unutarnjih problema i eksternim pritiscima, ne smije propustiti prilike da javno nastupa i plasira svoje političke poruke”, rekao je.

Na upit bi li Milanović bio dobro rješenje, rekao je da to prepušta odluci nekih koji smatraju da bivši predsjednik SDP-a u politici nije rekao svoju posljednju riječ.

“Prateći medije, postoje pretpostavke da bi to napravio kao neovisni kandidat. Što se tiče SDP-a, smatram da je dobar slogan s kojim smo nastupili na ranijim parlamentarnim izborima – Nema povratka na staro”, rekao je.

Picula se osvrnuo i na rejting SDP-a koji je u padu.

“To nisu dobre vijesti za SDP. Pravo je pitanje hoće li anketni rezultat stimulirati vodstvo, pa i članove da ozbiljno shvate da je vrijeme da pred građanima Hrvatske moramo biti uvjerljivi, odnosno da pokušamo povratiti političko povjerenje koje smo ranije uživali. Problem je ukoliko ne uspijemo animirati novu generaciju koja se preko SDP-a želi baviti politikom, tada će svaki odlazak biti način da se oduzme snaga SDP-u što nije dobro, zaključio je Picula.

Cijeli intervju možete pogledati na slijedećem linku: https://vijesti.hrt.hr/480348/picula-ako-se-kandidiram-za-druge-funkcije-volio-bi-to-napraviti-kao-predstavnik-sdp-a

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon