UOČI LOKALNIH IZBORA UMIROVLJENICIMA NAJAVLJEN VLADIN PAKET POMOĆI

Tekst: Panopticum

Foto: Vlada RH

Vlada RH je najavila kako će u srijedu, 14. travnja 2021. donijeti odluku kojom će se umirovljenicima isplatiti jednokratno novčano primanje radi ublažavanja posljedica uzrokovanih epidemijom Covid-19. Odluka će obuhvatit više od 800 tisuća umirovljenika, a ukupan iznos koji će biti isplaćen jiznosi oko 600 milijuna kuna u nekoliko kategorija umirovljenika.

Premijer Plenković najavio je da se isplata jednokratnog novčanog primanja očekuje krajem travnja ili početkom svibnja 2021., a sredstva za dodatak naći će bez rebalansa proračuna, i to preraspodjelama unutar Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz iznosa koji je na raspolaganju zbog niže indeksacije. Jednokratno novčano primanje nije oporezivo, ne može biti predmet ovrhe i neće se uračunavati u prihodovni cenzus za oslobođenje od plaćanja premije dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Prema planu vlade RH, korisnicima mirovine kojima je iznos ukupnog mirovinskog primanja do 1500 kuna isplatit će se jednokratno novčano primanje u iznosu od 1200 kuna dok oni kojima je iznos ukupnog mirovinskog primanja između 1500 i 2000 kuna isplatit će se jednokratno novčano primanje od 900 kuna. Za korisnike kojima je iznos ukupnog mirovinskog primanja od 2000 do 3000 kuna, iznos jednokratnog novčanog primanja iznosit će 600 kuna, a onima s mirovinom od 3000 do 4000 kuna isplatit će se 400 kuna.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon