UOČI LOKALNIH IZBORA “UMIROVLJENICI ZAJEDNO” ORGANIZIRAJU PROSVJEDNI SKUP U ZAGREBU

Tekst: Panopticum

Foto: N1

Predsjednik stranke Umirovljenici zajedno, Milivoj Špika, najavio je za 14. svibnja 2021. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu prosvjedni skup svih umirovljenika prilikom kojeg će se obratiti javnosti povodom predizborne dodjele umirovljeničkog covid dodatka koji je vlada RH usvojila bez konzultacija s ostalim umirovljeničkim strankama. Prema najavama skup će se održati  u skladu s epidemiološkim mjerama.

Naime, prema dostupnim informacijama Milivoj Špika optužuje predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika Veselka Gabričevića da je pristao na mizerni covid dodatak premijera Andreja Plenkovića bez konzultacija s ostalim umirovljeničkim strankama radi osobnih interesa. Nadalje, Špika je naveo da je zbog kritika posljednjih mjera vlade, premijer Plenković nazvao stranku Umirovljenici zajedno talogom društvenih mreža.

Podsjetimo, nakon usvojene odluke vlade za tzv. covid dodatak, prozvana Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) koalirat će s HDZ-om u Gradu Zagrebu na predstojećim lokalnim izborima. Osim spornog iznosa covid dodatka i to je bio dodatni razlog zbog čega je Milivoj Špika žestoko optužio Gabričevića za izdaju umirovljenika i naveo kako je HSU raspustio više od pola organizacija Gradskih četvrti HSU-a, točnije njih 9 od 17. Neslužbeno se doznaje kako je razlog raspuštanja nezadovoljstvo i odbijanje članova da koaliraju s HDZ-om.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon