UOČI GODIŠNJEG SABORA GRUPE BORG CIJENA DIONICA PODRAVKE UBRZANO PORASLA

Tekst: Panopticum

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Nakon konferencije s panel diskusijom Podravke i Večernjeg lista održane u Koprivnici pod nazivom “Hrvatska kakvu trebamo” koja se odvijala u ponedjeljak, 20. rujna 2021., a koju pojedine političke grupacije nazivaju i godišnjim saborom grupe Borg, u utorak, 21. rujna 2021. cijene dionica Podravke bilježe daljnji rast iako je burzovni indeks Zagrebačke burze od prošlog tjedna u padu pod utjecajem krize na svjetskim tržištima.

Naime, više od polovice ukupnog prometa vlasničkim vrjednosnim papirima na Zagrebačkoj burzi u posljednja tri radna dana prošlog tjedna ostvarila je dionica koprivničke Podravke. Nakon prošlotjednog fokusa investitora, dionice Podravke i ovaj tjedan bilježe daljnju promjenu vlasnika iako se trenutno ne zna tko je kupac. Zasad je najveće pakete Podravkinih dionica putem Zagrebačke burze prodao fond Erste plavi koji je povodom toga izvijestio investicijsku javnost da je pao ispod praga od 10 posto vlasničkih udjela u koprivničkoj kompaniji.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon