UNITE FOR ATOPIC ECZEMA – SVJETSKI DAN ATOPIJSKOG DERMATITISA

Tekst: V. O.

Foto: WAED

Svjetski dan atopijskog dermatitisa obilježava se 14. rujna u svrhu promicanja svijesti o ovoj bolesti. Ove godine dan se obilježava uz virtualnu panel raspravu o multidisciplinarnom pristupu u liječenju atopijskog dermatitisa uživo na internetskoj stranici Virtualne ordinacije (www.virtualna-ordinacija.com).

Atopijski dermatitis je kožna bolest koj auzrokuje suhu, ljuskavu i crvenu kožu, praćenu svrbežom. Može se pojaviti kod novorođenčadi, djece i odraslih. Liječi se primjenom sprecifičnih terapijskih protokola. Kronična narav bolesti, kao i činjenica da se manifestira na koži,može biti i zvor stresa za bolesnika i njegovu obitelj, pogotovo ako se radi o djetetu.

Raspravu pod nazivom “Izazovi liječenja atopijskog dermatitisa” pogledajte u utorak 14. rujna 2021. godine u 17.30 sati na društvenim mrežama Virtualne ordinacije – sveobuhvatnog zdravstveno gportala. Sudionice panel rasprave su: prim. dr. sc. Nives Pustišek, subspec. pedijatrijske dermatologije iz Klinike za dječje bolesti Zagreb; dr. sc. Iva Dediol, spec. dermatologije i venerologijeiz KBC Sestre milosrdnice i dr. sc. Helena Jerković, spec. kliničke psihologije iz KBC Sestre milosrdnice. Razgovarat će o izazovima liječenja atopijskog dermatitisa te najčešćim rigama bolesnika.

Virtualna ordinacija ugošćuje liječnike različitih specijalizacija i druge zdravstvene djelatnike koji odgovaraju na najčešća pitanja I brige naših čitatelja. Virtualna ordinacija za atopijski dermatitis je dostupnana: https://www.virtualna-ordinacija.com/ordinacija/atopijski-dermatitis

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon