UNICEFOVA HUMANITARNA UTRKA U ZAGREBU

Tekst: M.Š.

Foto: www.unicef.hr

UNICEF-ova humanitarna utrka za odrasle i djecu pod nazivom «Mlječna staza 2017.» održat će se 9. i 10. rujna 2017. u Zagrebu. Utrka za odrasle na 5 i 10 km održati će se 10. rujna sa startom na Kvaternikovom trgu u 18.30 sati a dan ranije, 9. rujna 2017. godine održati će se dječja utrka s početkom u 10 sati i sa startom na Europskom trgu u Zagrebu. Utrka Mliječna staza 2017. održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Cilj ove humanitarne manifestacije je uz podršku hrvatskih građana i tvrtki, UNICEF-a, Ministarstva zdravstva, Hrvatske udruge grupa za potporu dojenju (HUGPD) i Društva sportske rekreacije Aktivan život pokrenuti osnivanje prve banke humanog mlijeka u Hrvatskoj.  Navedenom humanitarnom utrkom pomoći će se pronijeti poruka o važnosti banke humanog mlijeka i osigurati sredstva za provedbu ovog zajedničkog projekta za naše najmlađe.

Dok u cijeloj Europi postoji više od 200 banaka humanog mlijeka, Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja u ovom dijelu EU koja takvu banku još uvijek nema. Naime, banke humanog mlijeka pomažu prijevremeno rođenoj djeci i ostaloj novorođenčadi da prežive prvo, neizvjesno razdoblje života i lakše se oporave uz pomoć najhranjivijeg i najzdravijeg mlijeka koje za njih postoji. Majčino mlijeko, svoje ili donirano od druge mame, za ove je male borce najbolja hrana i lijek.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon