UNHCR PREDSTAVIO IZLOŽBU PLAKATA “ARTEMATIZACIJA – UMJETNOST RAZUMIJEVANJA”

Tekst: Panopticum

Foto: UNHCR

U utorak, 5. prosinca 2023., u Osnovnoj školi Horvati u zagrebačkoj četvrti Knežija učenicima je predstavljena izložba plakata na temu tolerancije. Izložbu su otvorili predstavnica UNHCR-a u Hrvatskoj Anna Rich, zatim pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i direktorica Festivala tolerancije Nataša Popović. Autor plakata je dizajner Boris Ljubičić a program je financijski podržao i Grad Zagreb.

U okviru programa “Artematizacija – umjetnost razumijevanja”, UNHCR, Agencija UN-a za izbjeglice, i Festival Tolerancije organiziraju izložbu dizajnerskih plakata koja će tijekom 2023. i 2024. biti postavljena u 40 osnovnih škola diljem Hrvatske. Plakati šalju snažnu poruku o važnosti tolerancije i uvažavanja među ljudima bez obzira na različitosti. Uz izložbu plakata bit će pripremljeni i edukativni materijali koji će nastavnicima i učiteljima služiti u nastavi i drugim predmetnim područjima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon