UNATOČ ZABRANAMA STOŽERA VARAŽDINSKI TTS I DALJE RADI

Tekst: Ines Hrain Ludošan

Foto: Varaždinski.hr

Iz varaždinskog TTS -a uputili su strogo pismo Županijskom i Nacionalnom Stožeru, koje prenosimo u cijelosti:

„Isplatite nam 100.000 kuna za troškove ili nas ostavite na miru da radimo posao.“

“Poštovana gospodo iz Stožera – Županijskog i Nacionalnog, obavještavamo vas kako se dvorana TTS SPORT CENTRA (u koju je uloženo preko 5 milijuna eura) neće zatvoriti sa danom 7. 11. 2020. te kako ćemo i dalje poticati naše korisnike da se bave sportom i da u zdravom tijelu očuvaju zdrav duh.

Prvo, vaša preporuka nema nikakvo zakonsko uporište i krši ustav RH.

Drugo, kada bi pročitali dnevni izvještaj g. Nenada Bakića vidjeli bi ste da se krivulja izravnala i da epidemija usporava, a ne da ubrzava da bi se mjere trebale tako pojačavati. To vam je dana 5. 11. 2020. na press konferenciji potvrdio i ministar zdravstva g. Vili Beroš.

PROTIV PREPORUKA STOŽERA

Treće, u TTS Sport centru radi 17 osoba zaposlenih na puno radno vrijeme i NITI JEDNA nije bolesna i nema baš nikakve simptome što znači da u TTS Sport centru NEMA širenja zaraze jer bi se prvo netko od nas zarazio, a tek kasnije korisnici. Naime, sportska dvorana TTS se prostire na 2800 m2 te u ovim okolnostima u jednom satu nikad nema više od 20 osoba na 2000 m2 terena. Nadalje, pridržavamo se svih epidemioloških mjera, imamo zaposlene dvije čistačice na puno radno vrijeme koje stalno obilaze i dezinficiraju površine, svlačionice, dvorana uključuje staklene stijene i kupolu tako da se cijelo jutro (pa čak i po ovom hladnom vremenu) provjetrava.

Zbog svega navedenog odlučili smo da TTS Sport centar nastavlja normalno sa radom uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje imaju nekakvog smisla, a strogo smo protiv vaših preporuka za nove mjere iz razloga jer smatramo da su neutemeljene, nelogične i donesene su zbog samopromocije kroz medije.

Odlučili ste obustaviti rad sportskih i rekreativnih centara koji su (VEĆ 100x REČENO ) prva crta obrane od bolesti ali ste dozvolili da sportske ekipe koje nastupaju u međužupanijskom ili višem rangu natjecanja. Zar vi zaista mislite da su oni manje rizični od rekreativaca i da se ne mogu zaraziti ili prenesti zarazu na nekom drugom mjestu?! Zar su vjerska (50 osoba na 200 m2) ili javna okupljanja (30 osoba na 120 m2) manje rizična od sporta i 20 osoba na 2000 m2? Tako dugo dok ne proglasite novi lockdown i predložite financijsko obeštećenje ili dok sve ne zatvorite mi ćemo i dalje zdravo raditi i pokušati očuvati 17 radnih mjesta u TTS-u.

UGROŽENA RADNA MJESTA

Činjenica je da vaše mjere nisu poučile nikakve rezultate niti će ih polučiti nove rigoroznije mjere što je vidljivo iz ostatka Europe koja je pod lockdownom, a virus se i dalje širi puno više nego u RH. Očito je da se ponašate kao guske u magli i da ste si dali malo previše na važnosti i to BEZ OSNOVNOG EPIDEMIOLOŠKOG ILI MEDICINSKOG OBRAZOVANJA pa da određujete kome ćete izbiti kruh iz usta i zatvoriti poslove. I sad imamo pretjerano najstrože mjere u RH koje nikako nisu adekvatne situaciji u Županiji.

Ako već nemate potrebna medicinska znanja pokušajte biti empatični na barem deset minuta i zamisliti kako je to ZARADITI ZA VLASTITU PLAĆU I PLAĆU ZA 17 zaposlenih od koje živi 60 osoba. Vjerujemo da je izuzetno lagano i jednostavno ubirati dvije tisuće eura mjesečno iz proračuna i pametovati 15 minuta dnevno iz udobne i tople fotelje.

Draga gospodo, ili nam u periodu od 7. 11. 2020. – 30. 11. 2020. isplatite na žiro račun 100.000,00 kuna za troškove, odnosno plaće radnicima, režije i izgubljenu dobit ili nas ostavite na miru da radimo svoj posao. Mi smo djelatnost koja brine o ljudskom zdravlju, a ne party zona!

BURNE REAKCIJE

Pismo je pokrenulo burne reakcije, a što se s TTS -om događalo kasnije, ispričala nam je direktorica dvorane TTS SPORT d.o.o., Mija Ivanković, dipl. oec.:

„Dvorana TTS Sport Centra posluje i nakon 7. studenog 2020., odnosno nakon uvedene mjere o obustavi korištenja sportskih terena za kontaktne sportove izuzev za sportske ekipe koje se nalaze u sustavu natjecanja.

Inspekcijski nadzor obavljen je dana 10. studenog 2020. kojim je utvrđeno činjenično stanje tj. nogometne ekipe koje su zatečene na terenu u trenutku nadzora zapravo su sudionici  TTS zimske malonogometne lige (sezona 2020/2021.) što znači da su u sustavu natjecanja. Što se tiče ostalih epidemioloških mjera dobili smo sve pozitivne ocjene.

Službeno rješenje o inspekcijskom nadzoru još nismo dobili i zasad radimo normalno bez ikakvih prijetnji.“

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon