UNATOČ PRIJETNJI KORONAVIRUSOM BUTKOVIĆ IZLJUBIO POLA OPATIJE

Tekst: Panopticum

Foto: Nova Tv

Tijekom održavanja Opatijske deklaracije, neformalnog sastanka ministara prometa država članica Europske unije, koja se održavala u Opatiji u srijedu, 11. ožujka 2020., ministar Oleg Butković je postao glavna medijska zvijezda cijele EU, a i šire. Naime, unatoč nezaustavljivom širenju koronavirusa te preporuka WHO obzirom na proglašenje globalne pandemije kao i uputa hrvatskog stožera civilne zaštite, Butković se srdačno rukovao i izljubio s večinom pristiglih sudionika EU skupa u Opatiji.

Da podsjetimo, Opatijskom deklaracijom su obuhvaćeni glavni prioriteti i smjernice u pomorstvu i unutarnju plovidbu u Europskoj uniji i globalno a usvajanje i potpisivanje deklaracije je korak ka realizaciji zelene evolucije pomorstva. Opatijska deklaracija zasniva na pet ključnih točaka, a to su zaštita okoliša, digitalizacija, ljudski resursi, sigurnost i konkurentnost.

Povjerenica EU za promet Adina Valean ocijenila je da je skup u Opatiji bio vrlo uspješan te da je jednoglasno usvajanje deklaracije pozitivan znak, kojim se i pomorski sektor stavlja u zelenu agendu, koja će obvezivati kada se budu donosile odredbe o alternativnim gorivima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon