UNATOČ POTRESU U PETRINJI ZAPOČELO USELJAVANJE U KONTEJNERSKO NASELJE

Tekst: R. F.

Foto: Vlada RH

Iako je u subotu, 13. veljače 2021. u ranim jutarnjim satima potres ponovo prodrmao područje Siska i Petrinje, a osjetio se i u Zagrebu, u Petrinji je počelo useljavanje u naselje s 80 stambenih kontejnera nakon što je načelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved simbolično predao to naselje na korištenje petrinjskom gradonačelniku Darinku Dumboviću.

Kako je prilikom primopredaje naselja napomenuo ministar Medved, od ukupno 80 kontejnera 23 su domaće proizvodnje, 56 donacija iz Turske, a jedan je domaće proizvodnje iz donacija Caritasa. Veći broj budućih stanara, neposredno nakon primopredaje naselja, preuzeo je svoje kontejnere. Istodobno se nastavljaju radovi opremanja i kompletiranja kontejnerskog naselja drugim nužnim sadržajima.

Osim toga, ministar Medved je najavio izgradnju kontejnerskog naselja u Glini, za koje su već počele pripremne radnje, još će se dva naselja izgraditi u Petrinji i dva u Sisku, te jedno naselje u općini Majur. Naglasio je kako je zbrinjavanje ljudi, u vrijeme kada se podrhtavanje tla nastavlja, primarna zadaća Stožera, ali isto tako i početak sanacije objekata.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon