UN ZAHTJEVA POŠTIVANJE LJUDSKIH PRAVA U KARANTENAMA ZA KORONAVIRUS

Tekst: B. D.

Foto: MVEP

Iako nije prozvala niti jednu zemlju svijeta, Visoka povjerenica Ujedinjenih naroda za ljudska prava Michelle Bachelet zatražila je u petak, 6. ožujka 2020. u sjedištu UN u Ženevi da se u provođenju mjera koje zemlje poduzimaju protiv širenja epidemije koronavirusa (Covid-19) poštuju ljudska prava i da mjere budu razmjerne procijenjenoj opasnosti. Michelle Bachelet je također tražila od vlasti da pruže ekonomsku potporu osobama koje ne mogu raditi zbog epidemije, koja bi mogla vremenski postati dužom.

“Epidemija Covid-19 je test za naša društva, učimo i svi se prilagođavamo dok reagiramo na virus. U središtu tog napora mora biti dostojanstvo i ljudska prava i nikako ih se ne smije gurnuti u drugi plan”, navela je Bachelet u priopćenju za medije. Osim toga, Bachelet je istaknula da “kao liječnica razumije potrebu poduzimanja niza mjera borbe protiv Covida-19, a kao bivša šefica vlade razumije kako je teško postići ravnotežu kada se moraju donijeti važne odluke”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon