UN IMENOVAO NOVU IZVRŠNU DIREKTORICU WFP

Tekst: Panopticum

Foto: FAO Zambia

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres imenovao je u četvrtak, 2. ožujka 2023. zajedno s bivšim zamjenikom ministra poljoprivrede i ruralnih poslova u Kini i voditeljem Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija Qu Dongyuom, Cindy McCain – udovicu pokojnog američkog senatora Johna McCaina, na mjesto izvršne direktorice Svjetskog programa za hranu (WFP). Prema dostupnim podacima UN-a, SAD imaju najveće učešće u financiranju WFP-a s više od sedam milijardi dolara u 2022. godini.

Cindy McCain zamijenit će Davida Beasleyja, bivšeg republikanskog guvernera Južne Karoline, koji odlazi s dužnosti u UN-ovom WFP nakon šest godina na toj dužnosti. Među prvima koji je čestitao Cindy McCain na imenovanju bio je američki državni tajnik Antony Blinken.

Podsjetimo, Cindy McCain, udovica pokojnog američkog senatora Johna McCaina, podržala je Bidena u njegovoj izbornoj kampanji protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa tijekom izbora 2020. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon