UMJETNIČKI ŽIVOT BILJAKA – MULTIMEDIJALNA IZLOŽBA U GALERIJI KRANJČAR

Tekst: K. Iveta

Foto: J. Vuglač

Od četvrtka 4. veljače 2021. u Galeriji Kranjčar moguće je pogledati multimedijalnu skupnu izložbu pod nazivom Umjetnički život biljaka. Riječ je o posljednjoj izložbi u izložbenom kvartetu – prethodne tri bile su Natura vita , U ljetnom kodu i Intima – što ga je Galerija Kranjčar u kustoskoj koncepciji Vanje Babića  priredila u ovom pandemijskom i potresnom (ne)vremenu. Izložbe su bile tematski koncipirane, postavljajući radove zastupljenih autora odnosno autorica u aktivne formalno-sadržajne dijaloge. Na sve četiri izložbe svoje radove izložilo je ukupno 35 umjetnika i umjetnica svih generacija, od istinskih doajena i doajenki hrvatske suvremene umjetnosti, preko predstavnika srednje generacije, pa sve do onih najmlađih.

Izložba Umjetnički život biljaka  na uzorku od sedmero autora i autorica pokazuje na koje sve načine suvremeni umjetnici pri realizaciji svojih ideja mogu koristiti motive i sadržaje povezane s biljnim svijetom. Zastupljeni autori i autorice na ovoj izložbi su Dalibor Martinis, Željko Kipke, Damir Babić, Igor Eškinja, Ana Belošević, Igor Juran i Ela Štefanac, a njihovi radovi biljni svijet koriste na doista raznorodne načine: kao nositelja naracije, kao aktivna čimbenika inscenacije, kao generatora konceptualno osmišljene aproprijacije, kao motiv transponiran u neorgansku tvar, kao živi organizam što sudjeluje u realizaciji umjetničke akcije/intervencije te kao nepatvoreni materijal posredstvom kojega se vizualizira umjetnička projekcija.

Posjet izložbi je moguć svakim radnim danom od 16 do 20 sati. Izložba ostaje otvorena do 3. ožujka 2021. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon