UMIROVLJENICIMA U VRIJEME BOŽIĆA POŠTAR UVIJEK ZVONI DVAPUT

Tekst: M. Š.

Foto: www.mirovina.hr

Jedina županija u Hrvatskoj koja isplaćuje novčanu pomoć umirovljenicima s niskim mirovinama za božićne blagdane 2020. godine i u doba korone je Dubrovačko-neretvanska. DN županija obradovati će nekoliko tisuća svojih starijih stanovnika koji žive u području gradova Metković, Dubrovnik, Korčula, Ploče i Opuzen kao i na području općina Ston, Konavle, Orebić, Janjina, Lumbarda, Trpanj, Smokvica, Lastovo, Vela Luka, Blato, Slivno, Kula Norinska, Zažablje i Pojezerje..

Riječ je o provođenju Županijskog umirovljeničkog standarda pa će se umirovljenicima s područja Grada Dubrovnika božićnica isplatiti iz gradskog proračuna, dok će umirovljenici iz općina Župa dubrovačka, Mljet i Dubrovačko primorje božićnicu dobiti izravno iz njihove općine. Preciznije, županijski umirovljenički dodatak isplaćuje se za 2433 penzionera s područja županije te je riječ o iznosu od 800 kuna. Božićnicu od 800 kuna dobit će oni s mirovinom do 1500 kuna, a za ovu svrhu Dubrovačko-neretvanska županija izdvojila je dva milijuna kuna.

Podsjetimo, dio hrvatskih gradova će koncem 2020. godine isplatiti božićnice umirovljenicima, a neki gradovi i općine su ovu vrstu novčane pomoći već isplatili. Uvjeti za ostvarivanje prava, kao i sami iznosi, razlikuju se od grada do grada. Prema nekim neslužbenim podacima u evidenciji je oko 60-ak gradova koji dijele božićnice starijim osobama u jeku pandemije Covid-19.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon