ULJPPNM I SAMOREKLAMIRANJE NA TERET DRŽAVNOG PRORAČUNA

Tekst: B. Dobrijević

Foto: ULJPPNM

Posljednjih tjedana 2021. godine zabilježena je pojačana marketinška aktivnost Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina (ULJPPNM) kao stručne službe Vlade Republike Hrvatske na čijem se čelu nalazi Alen Tahiri. Iako uredu na raspolaganju stoje svi oblici tzv. institucionalne propagande kao i drugi besplatni načini komuniciranja s javnošću putem medija, čini se da se ravnatelj ULJPPNM-a zaželio samoreklamiranja na trošak državnog proračuna. Naime, na društvenim mrežama se pojavio plaćeni oglas u kojem se ravnatelj te ustanove, Alen Tahiri oglašava na način da reklamira svoj intervju u jednom dnevnom listu s temom o Romima i povećanju njihovog broja u obrazovnom sustavu RH. Uz objavu je vidljivo da oglas plaća Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Republike Hrvatske.

Osim što se samoreklamira na teret državnog proračuna u radu ravnatelja ULJPPNM-a Alena Tahirija uočene su praćenjem službene internetske stranice Ureda u dužem vremenskom periodu velike količine vijesti i tema o Romima dok druge nacionalne manjine Republike Hrvatske nisu zastupljene u tolikoj mjeri. Iz istoga se može zaključiti da Ured ravnatelja Tahirija nema precizno izbalansiran dugoročni program rada ili je posrijedi neka druga anomalija u radu koja druge nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj ne prikazuje dovoljno vidljivima a samim time zanemarije opću misiju Ureda i sprječava osvješćivanje javnosti, a što mu u konačnici predstavlja i strateški cilj rada temeljem Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon