UHIĆENI POTICATELJ NA TERORIZAM JE BLISKI ROĐAK PRVOG TUĐMANOVOG NAČELNIKA SIS-A

Tekst: Panopticum

Foto: HRT/45lines

Kako javljaju gotovo svi mediji u Hrvatskoj, policija je zbog javnog poticanja na terorizam tijekom nedavno održanih ali neprijavljenih prosvjeda u Zagrebu koji su organizirani protiv epidemioloških mjera, pritvorila u petak, 3. prosinca 2021. godine Marka Franciškovića dok je preostalih pet uhićenih osoba pušteno na slobodu. Osim Franciškovića uhićen je i Natko Kovačević.

Kako navodi Ravnateljstvo policije uhićeni su članovi udruge “Pravednik” a tereti ih se da su na neprijavljenim javnim prosvjedima tijekom studenog 2021. godine te putem Internet kanala, društvenih mreža i komunikacijskih grupa javno iznosili zamisli kojima izravno i neizravno potiču građane u zemlji i inozemstvu na napade na tjelesni integritet drugih osoba. Nadalje, nedjela su prema policijskoj sumnji počinili s ciljem ozbiljnog narušavanja i uništavanja temeljnih ustavnih, političkih, gospodarskih i društvenih struktura Republike Hrvatske.

Međutim, hrvatski mediji ali i policija, kao i zagrebački ŽDO, iz nekog su razloga prešutjeli kako je riječ o osobi koja je otprije poznata hrvatskoj javnosti zbog nesvakidašnjeg uhićenja po nalogu nekadašnjeg SDP-ovog ministra policije, Ranka Ostojića. Naime, tijekom kolovoza 2013. godine, hrvatskog političara, publicistu i diplomiranog ekonomistu Marka Franciškovića uhitila je hrvatska policija nakon bizarne internetske prepiske s Ostojićem, tadašnjim ministrom unutarnjih poslova i potpredsjednikom koalicijske vlade nekadašnjeg premijera Zorana Milanovića, Prilikom tadašnjeg uhićenja u režiji SDP-a, Franciškoviću je u zatvorskoj bolnici uspostavljena “dijagnoza” paranoidne shizofrenije te je lišen slobode na neodređeno vrijeme. Nakon višemjesečnih pritisaka medija i boraca za ljudska prava, hrvatski branitelj Marko Francišković je pušten na slobodu 9 mjeseci nakon uhićenja uz trajnu sumnju u montirani i politički potaknuti progon.

Da podsjetimo, zbog prijetnji Ostojiću Francišković nikad nije osuđen budući je ta kaznena prijava odbačena. No, zbog optužbe za ilegalno posjedovanje oružja završio je na psihijatrijskom vještačenju i bio pritvoren punih 9 mjeseci.

Bilo kako bilo, moglo bi se zaključiti kako obje partije na vlasti – i SDP i HDZ, lako potežu okidač kada je u pitanju slanje ljudi u iza rešetaka, kojeg se po načinu izvođenja ne bi posramio ni Aleksandar Karađorđević. Slučajno ili ne, hrvatski mediji su iz nekog razloga uz već spomenutu zaboravljenu epizodu Franciškovića s Ostojićem također smetnuli s uma spomenuti činjenicu kako je Marko Francišković nećak osnivača i prvog hrvatskog načelnika SIS-a, samozatajnog brigadira Dragutina Franciškovića.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon