UHIĆEN PLATINI – SLIJEDI LI BLATTER?

Tekst: D. S.

Foto: HRT

Kako masovno javljaju francuski mediji, bivši predsjednik UEFA-e Michel Platini uhićen je u utorak, 18. lipnja 2019. prijepodne u predgrađu Pariza zbog afere s dodjelom Svjetskog prvenstva 2022. godine Kataru. Naime, još 2013. godine je ‘France Football’ pisao da je Platini pod pritiskom tadašnjeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja glasao za dodjelu Svjetskog prvenstva Kataru. Kao protuuslugu su šeici malog emirata u Perzijskom zaljevu obećali ulaganja u francuski nogomet. Da podsjetimo, Katar je za domaćina SP-a izabran 2010. godine, a ta je odluka FIFA-e neugodno iznenadila sportsku javnost. Katar je domaćinstvo SP-a dobio u konkurenciji Južne Koreje, Japana, Australije i SAD-a.

Za sada nema vijesti da li će slična sudbina zadesiti i bivšeg šefa FIFA-e, Seppa Blattera. Francuski nogometaš bio je na čelu UEFA-e od 2007. godine, a predsjednik je bio sve do 2015. kada ga je suspendirao FIFA-in Etički odbor. I Platini i Blatter su posljendnji puta bili u Hrvatskoj u prosincu 2012. godine na proslavi 100 godina HNS-a u Zagrebu. Na svečanoj proslavi u HNK mogao se vidjeti i dvadesetminutni film o hrvatskom nogometu, a glazbene brojeve izveli su Ana Rucner, Toni Cetinski dok je himnu pjevala Sandra Bagarić.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon