UDRUŽENJE HRVATSKIH ARHITEKATA OBJAVILO NOMINACIJE NAJUSPJEŠNIH OSTVARENJA STAMBENE ARHITEKTURE U 2021. GODINI

Tekst: I. Bošnjak

Foto: D. Žižić

Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) objavilo je nominirane projekte najuspješnijih ostvarenja na području stambene arhitekture za 2021. godinu. Među njima je Kuća dide Marka arhitekta Davora Bušnja u Trogiru a nominirana je uz Kuće P Miroslava Rajića i Marina Račića iz riječkog Arhitektonskog studija MR2, zatim Kuću u Rasnoj arhitektice Silvije Pranjić u Brestovcu, Mijena kuće uz more arhitekata Antonijele Šeparović Uchytil i Andreja Uchytila u Veloj Luci te Stambenu zgradu Trnje Mikelić Vreš Arhitekata/MVA u Zagrebu.

Fotogaleriju jednog dijela nominiranih projekata na području stambene arhitekture za 2021. godinu donosimo na kraju teksta. Godišnja dodjela Nagrada UHA-e planirana je za mjesec svibanj 2022. godine u Zagrebu uz prigodno otvorenje Godišnje izložbe, zatim dodjele nagrada za životno djelo, nagrade za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i untrašnjeg uređenja, nagradu za publicistički rad na području arhitekture te univerzalnu nagradu za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitehtonskog stvaralaštva.

Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini prijavljena su 94 rada: 80 ostvarenja i 14 publicističkih i nakladničkih radova. Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Paula Kukuljica, Dinko Peračić, Vanja Rister, Rosa Rogina i Mojca Smode Cvitanović.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon