UDRUGE ŽRTAVA OBITELJSKOG NASILJA S PREMIJEROM

Tekst: B. Dobrijević

Foto: Vlada RH

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak, 8. travnja 2019. nakon sastanka koji je održao s predstavnicama domova, udruga i ostalih ustanova za žrtve obiteljskog nasilja, da je fenomen nasilja u obitelji puno veći nego što službene statistike o njemu govore te će svatko morati dati veći doprinos nego je to bilo do sada u rješavanju tog problema.

Plenković je istaknuo da su na sastanku imali priliku saslušati ideje, sugestije i prijedloge predstavnica udruga koje se fenomenom nasilja bave dugi niz godina te da će taj doprinos omogućiti Vladi i nadležnim resorima da u aktivnostima unapređenja zakonskog i institucionalnog okvira, financijskih sredstava, kao i na aspektima obrazovanja i senzibiliziranja javnosti rezultiraju boljim konačnim rezultatima nego što bi bili bez tih sugestija. Kazao je kako je ključna poruka da se cijeli proces svih nadležnih institucija, kao i zakonskog okvira treba fokusirati na žrtvu. Naglasio je kako Vlada želi da ovaj veliki pothvat unaprjeđenja zaštite žrtve, sankcioniranja počinitelja  i potpore žrtvi nakon što se dogodi krizna situacija,  obrazovanja i podizanja svijesti u javnosti bude zajednički napor koji će smanjiti nasilje Hrvatskoj.

Nakon sastanka, u obraćanju medijima, predsjednik Vlade Plenković zahvalio je svima na dijalogu i dugogodišnjem doprinosu svih organizacija na rješavanju negativnog fenomena nasilja nad ženama, djecom i u obitelji koji postoji u hrvatskom društvu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon