PARK PRIRODE UČKA NEDJELJOM I PRAZNICIMA POVEZAN DIREKTNOM AUTOBUSNOM LINIJOM S OPATIJOM

Tekst: Panopticum

Foto: PP Učka

Nakon mnogobrojnih zahtjeva građana, Grad Opatija je s autobusnom tvrtkom “Autotrolej”  dogovorio da se od sredine lipnja do kraja rujna 2021. godine uspostavlja autobusni prijevoz od opatijske Slatine do Učke. Preciznije, od 13. lipnja do 30. rujna 2021. godine nedjeljom i praznicima autobusi riječkog Autotroleja prometuju od Slatine u centru Opatije do Učke, na način da će redovna linija koja vozi do Veprinca produžiti i do Učke.

Polazak autobusa, koji je uglavnom namijenjen izletnicima, je sa opatijske Slatine u 9.40 sati, a dolazak na Učku je u 10.30 sati. Povratak autobusa s Učke prema redu vožnje je u 18 sati, a dolazak na Slatinu u Opatiji je predviđen u 18.50 sati.

Podsjetimo, u sklopu EU sufinanciranog projekta „Učka 360°“ na Poklonu je koncem svibnja 2021. godine otvoren Centar za posjetitelje, novo glavno odredište svih budućih posjetitelja Parka prirode Učka. Centar je izgrađen rekonstrukcijom i sanacijom starog, devastiranog i napuštenog gospodarskog objekta u samom centru Parka, a nalazi se na 930 metara nadmorske visine, što ga čini uistinu jedinstvenim u lokalnim, ali i svjetskim razmjerima. Otvorenje Centra za posjetitelje u parku prirode Učka, koji se prostire na području Istarske i Primorsko goranske županije, značajno je i za smanjenje sezonalnosti, odnosno produženje turističke sezone u ovom značajnom turističkom kraju. Tako će ubuduće Centar biti polazišna točka za daljnje istraživanje prirode učkarskog kraja, u kojem će uživati brojni ljubitelji prirode. Radno vrijeme centra je svakog dana od 9 do 17 sati.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon