U ŽUPANJI ZAPOČINJE 55. ŠOKAČKO SIJELO

Tekst: A. Radoš

Foto: M. Jović/Grad Županja

55. po redu Šokačko sijelo, najveća tradicijska manifestacija u Županji, održati će se od 18. veljače do 1. ožujka 2022. godine. Iako organizatori poručuju da je zbog pandemije korone ovogodišnji program nešto skromniji, 55. Šokačkom sijelu neće nedostajati koncerata, zatim glazbenih radionica, izložbi, večeri tradicijskih vokalnih skupina, Sijela pučkih pisaca, sajma Zlatne niti te dva najatraktivnija događaja – Pokladno jahanje i Šokački cvit.

Naime, danas se Šokačko sijelo ne može zamisliti bez pokladnog jahanja koje potječe još od vremena Vojne krajine kada se čuvala granica na Savi kao ni bez izbora najljepše Šokice pod nazivom Šokački cvit kojim je u dosadašnjim manifestacijama prodefiliralo više od tisuću djevojaka iz Srijema i cijele Slavonije.

Ovogodišnje Šokačko sijelo preklapa se sa školskim praznicima pa predstavlja prigodu za jedinstveni izlet u Srijem i Slavoniju na poznatoj turističkoj ruti Ceste zlatne niti. U nastavku teksta donosimo program događanja po danima, objavljen na službenim internetskim stranicama grada Županje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon