U ZAPREŠIĆU DODIJELJENE NAGRADE U RURALNOM TURIZMU

Tekst: A. Radoš

Foto: T. Lukinić

Iločki hotel Dunav i Sinjska alka dobitnici su Velikog zlata na osmom izdanju Suncokreta ruralnog turizma, koji se ove godine dodjeljivao u jedinstvenom prostoru zaprešićke Vršilnice. Uz šampionsku titulu u srijedu, 30. lipnja 2021. dodijeljene su Zlatne, Srebrne i Brončane povelje te Posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Tradicijska domaćinstva, Tradicijska  gastronomija, Vinski turizam, Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, Ruralno turistički projekti, Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.

Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i zastupnica Marijana Petir kazala je kako trebamo podupirati razvoj ekološke poljoprivrede kojapridonosi očuvanju ruralnog prostora i daje mu dodanu vrijednost.

Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije poručila je kako ruralni prostor Hrvatske čuva autentičnosti i autohtonost, a njegova ljepota i bogatstvo ne odražavaju se samo u eno-gastronomiji, nego i u tradiciji, glazbi, bogatim nošnjama.

Dobitnicima su čestitali Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta, Dragan Jelić, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede te Dragan Kovačević, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon