U ZAGREBU ZAPOČEO 28. SIMPOZIJ OSOBA S INVALIDITETOM

Tekst: B. M.

Foto: D. A.

U Zagrebu je u ponedjeljak, 27. studenog 2023. započeo dvodnevni “28. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem”. Tema ovogodišnjeg simpozija je „Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom – o nama uvijek s nama – od slogana do realnosti“, a odnosi se na područja zapošljavanja, inkluzivnog obrazovanja, sporta za osobe s  invaliditetom te položaja žena s invaliditetom.

Simpozij se održava u organizaciji Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH te u suorganizaciji sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Osim predsjednika Republike Hrvatske koji je uz pokroviteljstvo nazočio skupu na simpoziju su govorili predsjednica SOIH-a – Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Marica Marić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu,  zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Lora Vidović,  ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, zamjenica ravnateljice Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Ankica Čulo, ravnatelj Uprave za potporu i unapređenje sustava odgoja i obrazovanja Ministarstva znanosti i obrazovanja Momir Karin, državna tajnica – izaslanica ministra rada,  mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marija Pletikosa i saborska zastupnica Ljubica Lukačić, video porukom obratio se predsjednik Europskog foruma osoba s  invaliditetom Yannis Vardakastanis.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon