U ZAGREBU PREDSTAVLJEN ROMAN TOMMIJA KINNUNENA

Tekst: R. F.

Foto: www.hena.com

Nakon predstavljanja romana “Na križanju četiriju cesta” finskog pisca Tommija Kinnunena u Vinyl baru u ponedjeljak, 1. travnja 2019. godine, pisac je nakon toga sudjelovao u zagrebačkoj Booksi na tribini “Autor vs. autor” na kojoj su književnik i njegov hrvatski kolega Marko Gregur razgovarali o književnosti, položaju pisaca u Hrvatskoj i Finskoj te o obitelji, tajnama i usamljenosti.

Finski književnik Tommi Kinnunen boravio je nekoliko dana u Zagrebu kao gost nakladnika Hena.com te je tom prilikom predstavio hrvatski prijevod svojeg nagrađivanog romana ‘Na križanju četiriju cesta’. Riječ o romanu prvijencu toga autora, koji je odmah nakon objave 2014. godine postao jedan od najprodavanijih nežanrovskih romana u Finskoj te godine. Roman ‘Na križanju četiriju cesta’ obiteljska je saga o životu triju generacija u finskoj zajednici na dalekom sjeveru zemlje, gdje su se u surovoj hladnoći i teškim životnim prilikama na križanju četiriju cesta smjestili jedna kuća i njezini stanari.

Kinnunenov roman preveden je na dvadesetak jezika, a svojem je autoru priskrbio niz nagrada, te je bio i u užem izboru za Finlandia Fiction Award, nagradu za najbolji debitantski roman godine, te nizozemsku nagradu Europese Literatuurprijs 2016. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon