U ZAGREBU POČINJE XII. SFF

Tekst: B. Dobrijević

Foto: SFF

U Zagrebu počinje dvanaesti Subversive Film Festival (SFF), a trajat će od 5. do 12. svibnja 2019. godine. Festival donosi više od 50 filmskih naslova u dokumentarnoj, igranoj i kratkometražnoj konkurenciji.

U bogatom popratnom filmskom programu ovogodišnjeg Subversive Film Festivala izdvajaju se programi posvećeni nezamjenjivim filmskim ikonoklastima koji su nas nedavno napustili ‒ francuskoj veteranki avangarde i začetnici francuskog novog vala Agnès Vardi te „dobrom duhu“ njujorškog undergrounda i rodonačelniku žanra „dnevničkog filma“ Jonasu Mekasu. Vardi posvećena Retrospektiva donosi presjek njezine 60-godišnje karijere, od niza novovalnih remek-djela do hrvatske premijere njezina posljednjeg autobiografskog dokumentarca Vardi od Agnès čijom će se projekcijom u zagrebačkom kinu Europa u nedjelju, 5. svibnja 2019. službeno otvoriti 12. izdanje SFF-a.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon