U ZAGREBU EU KONFERENCIJA O SUDJELOVANJU ŽENA NA TRŽIŠTU RADA

Tekst: M. Š.

Foto: MDOMSP

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković 30. siječnja 2020. godine u Zagrebu otvorila je Konferenciju pod nazivom „Sudjelovanje žena na tržištu rada – društvena dobit“. Konferenciju je kao jedno od službenih događanja u okviru predsjedanja Vijećem Europske unije organizirao Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske. Na konferenciji, uz visoke predstavnike nadležnih institucija i ključnih dionika nacionalne razine, sudjeluju predstavnici država članica, EU institucija te predstavnici organizacija civilnog društva, socijalnih partnera i akademske zajednice.

U radu Konferencije, kroz četiri panela raspravljat će se o utjecaju prepreka većem sudjelovanju žena na tržištu rada. Cilj svakog panela je rasprava o mjerama kojima se može ublažiti učinak prepreka na zapošljavanje žena te usklađivanje stajališta o budućim pravcima djelovanja država članica Europske unije. Izazovi na kojima je naglasak tijekom konferencije odnose se na usklađivanje vještina i zahtjeva na tržištu rada, atipična zanimanja i prekarni rad, usklađivanje privatnog i poslovnog života, u dijelu koji se odnosi na dugoročnu skrb o ovisnim članovima obitelji te na seksualno uznemiravanje u svijetu rada.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon