U ZADRU ZAPOČEO ZNANSTVENI SKUP O PREKU I OTOKU UGLJANU

Tekst: R. F.

Foto: UNIZD

Na Sveučilištu u Zadru je u petak, 25. lipnja 2021. započeo dvodnevni znanstveni skup “Preko i njegovo područje”, na kojemu će se obraditi različite teme iz povijesti i sadašnjosti ovog općinskog središta. Predsjednik Organizacijskog odbora prof. dr. sc. Robert Bacalja naveo je prilikom otvaranja skupa kako će znanstveni radovi, koji će se kasnije okupiti u tiskanoj monografiji, dati nova i prikladna tumačenja onog što je Preko iznjedrilo u svojem povijesnom hodu prema budućnosti, izgrađujući jedan specifičan imaginarij kako u kulturi i prosvjeti, tako i u gospodarskom smislu.

Zadarski znanstveni skup proučavanjem stvarnog prostora ali i njegovog imaginarija predstavlja ogledni primjer suradnje sveučilišne i lokalne zajednice, a uključuje i konkretan program obnove stare školske zgrade na Ošljaku, koji bi trebao postati jedan od sveučilišnih centara koji će se baviti otočnim stanovništvom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon