U ZADARSKOM MUZEJU ANTIČKOG STAKLA OTVORENA IZLOŽBA MUO

Teskt: Panopticum

Foto: MUO/MAS

Zagrebački Muzej za umjetnost i obrt (MUO) predstavlo se u petak, 25. studenog 2022. zadarskoj publici izložbom pod nazivom „Sjaj i boja” Oblikovanje stakla u 19. stoljeću – izbor iz Zbirke stakla Muzeja za umjetnost i obrt, koja je otvorena u velikoj izložbenoj dvorani Muzeja antičkog stakla (MAS) u Zadru. Riječ je o međumuzejskoj suradnji i promociji povijesnog i suvremenog staklarstva u godini koja je ujedno i UN-ova Međunarodna godina stakla (United Nations International Year of Glass).

Ovo je prvo samostalno zadarsko predstavljanje staklene građe iz bogatog fundusa zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt i pripadajuće Zbirke stakla koja je po broju predmeta, reprezentativnosti i povijesnom razdoblju kojega obuhvaća u razdoblju od 16. do 20. stoljeća jedinstvena u Hrvatskoj.

Autorica izložbe je Sandra Kandučar Trojan, viša kustosica Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, a koordinatorica izložbe i stručna suradnica je dr. sc. Vedrana Jović Gazić, viša kustosica Muzeja antičkog stakla u Zadru. Izložba će biti otvorena do 25. veljače 2023. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon