U VUKOVARU ODRŽAN 13. MAĐARSKI BAL

Tekst: Panopticum

Foto: Grad Vukovar

Već tradicionalno, po 13. put u gradu Vukovaru je u subotu, 11. veljače 2023. održan Bal Mađara u organizaciji Udruge Mađara grada Vukovara koja je izvrstan primjer kako se zastupaju interesi nacionalne manjine te kultura čuva od zaborava upoznavanjem šire javnosti s mađarskom kulturom, običajima i gastronomijom, pjesmom, plesom i narodnim nošnjama.

Od 2008. godine, kada je Udruga osnova do danas, mogu se pohvaliti zaista bogatim djelovanjem, a najveće ostvarenje je svakako Mađarska kuća koja se nalazi u Vukovaru, a koja je ujedno i muzej u kojemu se posjetitelji pobliže mogu upoznati s mađarskom kulturnom baštinom. Grad Vukovar je do sada podupirao djelovanje mađarske nacionalne manjine, što će nastaviti i u 2023. godini za što je iz gradskog proračuna osigurano preko 6 tisuća eura, a planirano je i dodatno financiranje programskih aktivnosti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon