U VODICAMA NASTAVLJENA TURNEJA IZLOŽBE “VISUAL ART” ANDREJA KLAJKOVIĆA

Tekst: Ivica Bilan

Foto: Ante Roca

U nastavku turneje po sjevernodalmatinskim gradovima, hrvatski likovni umjetnik Andrej Kljaković otvorio je izložbu „Visual Art“ u srijedu, 19. kolovoza 2020. multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u Vodicama. Otvorenje izložbe održano je na prostoru pred Knjižnicom i Turističkom zajednicom Grada Vodica. Autora je publici, uz asistenciju Jasne Juras – posrednice u organizaciji izložbe, predstavila Sanja Radin-Mačukat, ravnateljica vodičke knjižnice.

Osim u slikama Andreja Kljakovića, prisutni su na sinoćnjem otvorenju uživali i u glazbi koju je on komponirao. Među njima je bilo dosta kolega slikara iz Vodica, Šibenika, Zagreba, Beograda i njemačkog Limburga, a svojim dolaskom autora izložbe počastile su i Antonija Modrušan, ravnateljica šibenske „Galerije Sv. Krševana“ i Tončika Cukrov, vodičko-zagrebačka kustosica.

Inače, ovo je treće gostovanje umjetnika Andreja Kljakovića u Vodicama. Osamdesetih je svirao na koncertu zagrebačkog benda „Aerodrom“, a prije desetak godina nastupao je i na „Vodice Jazz and Blues Festivalu“.Kljakovićeva izložba „Visual Art“ trajat će u vodičkoj knjižnici do 31. kolovoza 2020., a nakon toga seli u susjedni Šibenik u galeriju „Azimut“.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon