U VIROVITICI OTVORENA IZLOŽBA O POVIJESTI INDUSTRIJSKOG DIZAJNA NAMJEŠTAJA

Tekst: B. D.

Foto: MUO

U Gradskom muzeju Virovitica smještenom u Dvorcu Pejačević u Virovitici, u četvrtak, 25. lipnja 2020. otvorena je izložba  o povijesti industrijskog i dizajnerskog namještaja pod nazivom “Između htijenja i realnosti – industrija i dizajn namještaja u Hrvatskoj 1945. – 1990.” Izložba MUO ostaje otvorena do 13. rujna 2020. godine. Ovaj pregled produkcije industrije namještaja u Hrvatskoj poslije 1945., zaključno do 1990-ih godina, obuhvaća asortiman najznačajnijih tvornica tog razdoblja: TVIN Virovitica, Mundus – Florijan Bobić iz Varaždina, Mobilia – Ivo Marinković iz Osijeka, zagrebačkih tvornica Marko Šavrić i Jadran, DIP Novoselec, Oriolik iz Oriovca, Goranprodukt iz Čabra, Hrast iz Čakovca, Papuk iz Pakraca, DI Vrbovsko i drugih.

Uz izložbu je izdan katalog kojemu su izdavači Gradski muzej Virovitica i Muzej za umjetnost i obrt. Autorica izložbe i kataloga je dr. sc. Vanja Brdar Mustapić, voditeljica Zbirke namještaja Muzeja za umjetnost i obrt. Autorica likovnog postava, vizualnog identiteta izložbe i kataloga je mag. diz. Ksenija Jurinec.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon