U ULJPPNM POTPISAN UGOVOR ZA PROVEDBU PROJEKTA “UKLJUČIVANJE ROMA”

Tekst: Panopticum

Foto: Vlada RH

Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Alen Tahiri, potpisao je ugovor za provedbu projekta punog naziva „Uključivanje Roma: Ispunjavanje preduvjeta za učinkovitu provedbu politika usmjerenih na nacionalne manjine – FAZA I“. Ovim su ugovorom Uredu dodijeljena bespovratna sredstva kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a uz Ured kao korisničku instituciju, ugovor je potpisan od strane Vesne Bedeković, ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao Posredničkog tijela razine 1 te upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na čijem čelu je Cvjetana Plavša-Matić, a koje je Posredničko tijelo razine 2.
Riječ je projektu sufinanciranom sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, čija je ukupna vrijednost 10.853.065,12 kuna. Tijekom trogodišnjeg razdoblja Ured će kroz ovaj projekt provesti niz aktivnosti namijenjenih uključivanju Roma u hrvatsko društvo, od edukativnih i istraživačkih do promotivnih. Više o tome dostupno je na internetskoj stranici Ureda u sekciji projekti: https://ljudskaprava.gov.hr/europski-socijalni-fond-esf/945.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon