U STONU PREDSTAVLJEN PLAN RAZVOJA TURIZMA U SKLOPU IZGRADNJE PELJEŠKOG MOSTA

Tekst: Panopticum

Foto: IT

Istraživači s Instituta za turizam i predstavnici Regionalne razvojne aganecije DUNEA predstavilili su u Stonu u utorak, 23. Srpnja 2019. dokument pod nazivom „Poželjan plan razvoja turizma poluotoka Pelješca u kontekstu izgradnje Pelješkog mosta“, koji je rezultat uspješne provedbe projekta COASTING koji se bavi uspostavom integralnog upravljanja obalnim područjem za održivi turizam. Ovaj dokument predstavlja prvi korak u sagledavanju neposrednih i posrednih učinaka izgradnje mosta na postojeći/željeni turistički proizvod poluotoka, ali i na izazove na koje bi vlast u svim jedinicama lokalne samouprave Pelješca trebala odgovoriti. U izradu dokumenta su bili uključeni predstavnici regionalnih i lokalnih vlasti, udruge civilnog društva te gospodarstvenici s područja Pelješca koji su svojim sudjelovanjem u radionicama, koje je Regionalna agencija DUNEA organizirala u travnju i svibnju na Pelješcu, omogućili bolji uvid u ulogu turizma i njegovo značenje za poluotok Pelješac, izazove turističkog razvoja te aspekte budućeg razvoja poluotoka, a rezultati zajedničkog rada su postali dio Plana.

Predstavljanju su, uz predstavnike Regionalne agencije DUNEA i Instituta za turizam, nazočili predstavnici Općine Ston, Janjina, Trpanj i Orebić, Turističke zajednice DNŽ, Zavoda za prostorno uređenje DNŽ, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ, Lokalne akcijske skupine FLAG „Južni Jadran“,  Razvojne agencije Općine Orebić, Lokalne akcijske grupe LAG 5 te ostali zainteresirani dionici.

Uz Regionalnu agenciju DUNEA, partneri na projektu su Regija Lazio (Italija), Regionalni odbor Gozo (Malta), Sapienza Sveučilište u Rimu (Italija), AMP Metropolis (Francuska), Regija Epirus (Grčka), Općina Saranda (Albanija) i Regija Sicilija (Italija). Projekt vrijedan nešto više od milijun eura ugovoren je u sklopu programa Interreg Mediterranean uz stopu sufinanciranja bespovratnih sredstava od 85 posto, a proračun Regionalne agencije DUNEA je 89.490 eura.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon