U SMŽ ANGAŽIRANO 10615 VATROGASACA NA SANIRANJU POSLJEDICA POTRESA

Tekst: A. Čolak

Foto: HVZ

Na području Sisačko-moslavačke županije (SMŽ) angažirani su vatrogasci iz pet vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik koji su i tijekom 30. siječnja 2021. godine nastavili s radom na intervencijama zbog uklanjanja posljedica potresa.

Prema trenutno obrađenim podacima na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio ovo područje, kumulativno je sudjelovalo 10615 vatrogasaca s 2818 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11875 intervencija.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirana su 24 vatrogasca s 10 vozila s područja dvije županije i to VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik te domicilne snage DVD-a. Zabilježeno je 10 intervencija.

Na području VOZ Sisak angažirane su snage Javne vatrogasne postrojbe Sisak te DVD-i s područja Grada Siska i DVD Desno Trebarjevo s 41 vatrogascem i 14 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 29 intervencija.

Na području VOZ Petrinje angažiran je 61 vatrogasac sa 13 vatrogasnih vozila s područja  VZŽ Primorsko-goranske i Zagrebačke te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. Na području Petrinje evidentirano je 46 intervencija. U općini Majur angažirane su snage s područja Međimurske županije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon