“U SLUŽBI SAVJESTI” – MEMOARSKA KNJIGA NIKOLE ŠTEDULA

Tekst: B. V.

Foto: P. I. P. P.

U izdanju Naklade P. I. P. Pavičić, iz tiska je nedavno izašla memoarska knjiga Nikole Štedula „U službi savjesti“. Knjigu čvrstog uveza na 622 stranice moguće je internetom naručiti putem nakladnika ili kupiti u knjižarama diljem Hrvatske.

Štedul je kao devetnaestogodišnji mladić 1956. godine emigrirao iz Jugoslavije. Nakon kratkog boravka u Austriji, odselio se u Australiju gdje se uključuje u rad hrvatske političke emigracije. Odlukom australijskih vlasti Štedul je od 1974. godine do povratka u Hrvatsku 1991. živio u svojevrsnoj internaciji u Škotskoj. Usprkos tome, 1981. izabran je za predsjednika Hrvatskog državotvornog pokreta (HDP) što je ostao do raspuštanja organizacije u Hrvatskoj.

Kao što je poznato, Štedul je preživio atentat kojega je 20. listopada 1988. na njega izveo plaćeni udbin ubojica Vinko Sindičić. U svojoj knjizi Štedul iznosi niz dosad nepoznatih detalja o tom zločinu, zbog kojeg je atentator u Škotskoj osuđen na 15 godina zatvora.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon