U SISKU ZAVRŠIO 6. STAR FILM FEST 2019.

Tekst: D. Sremiš

Foto: SFF

U Sisku je završio šesti po redu Star Film Fest 2019. koji se održavao od 29. do 31. kolovoza 2019. godine na dvije gradske lokacije – u Starom gradu i Kazalištu. Za vrijeme trodnevnog festivala ljubitelji filma su mogli posjetiti razne filmske i fotografske radionice, te se i sami okušati u nečem novom. Cilj festivala je približiti gledateljima i stručnoj publici različite vrste filmova mladih autora, istovremeno stvarajući mjesto gdje će filmski profesionalci i amateri razmjenjivati kreativne ideje, te im istovremeno pružiti mogućnost da predstave svoje projekte i pronađu inspiraciju za nove.
Filmske kategorije koje su bile zastupljene na Star Film Festu su dokumentarni, eksperimentalni, igrani, industrijski i animirani film. Na festivalu su dodiljene nagrade u natjecateljskoj konkurenciji, zatim nagrada publike te specijalne nagrade za najbolji regionalni film, najbolju montažu, najbolju fotografiju i kameru. Osim toga, glazba kao neizostavni dio filmova, također je dobila svoje mjesto tijekom trajanja Festivala uz nastupe mladih umjetnika.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon