U SISKU ZAPOČINJE 17. FIBULA – MEĐUNARODNA REVIJA DOKUMENTARNOG FILMA

Tekst: Panopticum

Foto: Dom kulture Sisak

Pod nazivom “Fibula” u ponedjeljak, 28. studenog 2022. u Sisku počinje dvodnevna, 17. Revija dokumentarnog filma. „Fibula“ već godinama okuplja zvučna redateljska imena dokumentarnog filma, kako iz Hrvatske, tako i iz inozemstva. Uvriježeno je da na predstavljanje svog filma stižu i sami redatelji, te se gledateljima nudi mogućnost razgovora s njima, kao i odluka o pobjedniku festivala.

Ovogodišnji program donosi filmove redatelja Gorana Devića, Dalibora Martinisa, Lane Kosovac, Stanke Gjurić, Ante Zlatka Stolice, Silvestara Kolbasa, te Vedrane Pribačić. Ulaz na kino predstave je slobodan.

PROGRAM 17. REVIJE DOKUMENTARNOG FILMA FIBULA

Ponedjeljak, 28. 11. 2022.

19,00  – Hrvatskog narodnog preporoda, redatelj Goran Dević
19,15  – N-ta kinematska tvornica čavala, 2021., redatelj Dalibor Martinis
19,30  – Jedna jedina: Srpom i batom razbit ćemo atom, redateljica Lana Kosovac

Utorak, 29. 11. 2022.

19,00  – Kruh, redateljica Stanka Gjurić
19,10  – Babajanja, redatelj Ante Zlatko Stolica
19,25  – Tvornica filmova, redatelj Silvestar Kolbas
19,45  – Veće od traume, redateljica Vedrana Pribačić

Više informacija o ovogodišnjem kulturnom događaju u Sisku može se pronaći na internetskim stranicama https://domkkv.hr/fibula/.

Podsjetimo, “Fibula” je najstarija revija dokumentarnog filma u Sisačko-moslavačkoj županiji. Održava se u organizaciji Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak, uz potporu Grada Siska i Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon