U SARAJEVO STIŽE NOVI PREDSTAVNIK OHR

Tekst: B. D.

Foto: DPA

Austrijski diplomat  i visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini (OHR) Valentin Inzko najavio je svoj odlazak iz BiH i potvrdio medisjke napise o njegovom nasljedniku koji dolazi u Sarajevo iz Njemačke, a riječ je o bivšem ministru Christianu Schmidtu. Naime, njemačka veleposlanica u Sarajevu o Schmidtu je već razgovarala s članovima kolektivnog predsjedništva BiH – Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem. Mogući novi predstavnik OHR-a, Christian Schmidt bio je potpredsjednik Kršćanske socijalne unije od 2014. do 2018. godine i obnašao je dužnost ministra za poljoprivredu u njemačkoj vladi. Trenutno je zastupnik u Bundestagu, angažiran na vanjskopolitičkim pitanjima.

Inače, očekuje se da će promjena na vrhu Ureda visokog predstavnika (OHR) naići na teškoće zbog otpora iz Republike Srpske koja traži ukidanje te institucije, a zatvaranju OHR-a sklona je i Rusija, članica Vijeća za provedbu mira (PIC).

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon