U ŠAPJANAMA ODRŽANA VATROGASNA VJEŽBA U SLUČAJU NUKLEARNE OPASNOSTI

Tekst: Panopticum

Foto: HRT

U Šapjanama, nedaleko Rijeke, održana je u srijedu, 21. listopada 2020. vježba interventnih vatrogasnih jedinica pograničnih područja – osiguranje sigurnosti intervencijskih postrojbi u slučaju nuklearne ili radiološke nesreće, u sklopu Programa INTERREG Slovenija – Hrvatska. Zbog epidemiološke situacije s koronavirusom – slovenski predstavnici nisu se mogli odazvati na zakazanu vježbu. Riječ je o vježbama koje povećavaju spremnost vatrogasaca za slučaj nuklearne ili radiološke izvanredne situacije. Na održanoj vježbi razrađena su tri scenarija, a sudjelovali su vatrogasci iz Primorsko goranske i Istarske županije.

Na vježbi je obučeno 426 vatrogasaca kroz individualna osposobljavanja te 102 vatrogasca kroz zajedničke vježbe. Zbog dosadašnje nedovoljne opremljenosti i obučenosti, za vatrogasce su ove vježbe iznimno važne jer se pretpostavlja da ionizirajućih zračenja ima svuda – od bolnica, škola do tvornica.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon