U RIJECI ZAPOČELA GRADNJA SRPSKOG KULTURNOG CENTRA

Tekst: Panopticum

Foto: Artkvart

Polaganjem kamena temeljca na Rujevici, u ponedjeljak 15. travnja 2024. označen je početak radova na izgradnji Srpskog kulturnog centra u Rijeci. Arhitektonsko rješenje izradio je Vlado Bralić a izvođač radova bit će riječka tvrtka Novotehna. Ukupna vrijednosti investicije iznosi 5,2 milijuna eura a financirat će se iz državnog proračuna RH. Rok dovršetka radova predviđen je za drugu polovicu 2025. godine.

Uz prisustvo predstavnika Županije, SNV-a, generalniogkonzula Republike Srbije u Rijec i Grada Rijeke zadovoljstvo što će Rijeka dobiti Srpski kulturni centar izrazio je i Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke. Srpski kulturni centar bit će smješten na prostoru od 2800 kvadratnih metara, sam objekt u tlocrtu zauzima 800 kvadratnih metara i bit će izgrađen na ukupno tri etaže.

Podsjetimo, na području Primorsko-goranske županije žive pripadnici 22 manjinske zajednice, od ukupnog broja stanovništva pripadnici nacionalnih manjina čine oko 10 posto stanovništva.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon