U RIJECI ODRŽANA 5. SMOQUA – FESTIVAL QUEER I FEMINISTIČKE KULTURE

Tekst: M. Š.

Foto: T. K.

Peti po redu međunarodni festival queer i feminističke kulture “Smoqua” završio je u nedjelju, 9. listopada 2021. Trodnevni festival održavao se na više lokacija u Rijeci a organizirale su ga Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ u suradnji s udrugom PaRiter i organizacijom u kulturi GSG. Organizatori su festival Smoqua označili kao mjesto gdje se spajaju aktivizam i umjetnost, queer i feminizam, iskustvo i nadanje.

Ove godine Smoqua je imala u fokusu tijelo, odnosno razne koncepte i dimenzije ženskog tijela. Povodom toga je u sklopu festivala otvorena izložba pod nazivom “Devijantne žene” autorica Fenie Kotsopoulou i Aylwyn Walsh. Izložba predstavlja autorski koncept koji se bavi ženskim tijelima koja ne odgovaraju društvenim normama. Izložba ostaje otvorena do 21.listopada 2021. i može se pogledati u prostorijama Delta Laba (Delta 5).

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon