U POTRAZI ZA LJUBAVNIKOM

Tekst: Moje vrijeme

Foto: Embassy Pictures

Kako pomiriti različite apetite u krevetu, pogotovo ako je jedan od supružnika pogođen bolešću? U toj situaciji našla se čitateljica Željka (60) koja nam je odlučila povjeriti svoju situaciju. Povod ovom razotkrivanju nije otkrila, no možemo samo pretpostaviti da želi čuti tuđa mišljenja i podijeliti problem s nekim tko je neće osuđivati, piše nedavno portal Moje vrijeme. Tekst prenosimo u cijelosti i to kako slijedi:

“Suprug želi da budem sretna. Živim s njim, djeca su odrasla i žive odvojeno. On ima 65 godina, ja imam 60 godina, iako izgledam mlađe. Zbog bolesti supruga živimo kao prijatelji. Suprug mi predlaže da pronađem mlađeg muškarca, ljubavnika koji bi bio kulturan, pažljiv i usrećio mene, a time i supruga.”

Iako je Željka obijala tu ideju, sada joj i nije posve nesklona. “Kako vrijeme odmiče, sve češće mi se vrti u glavi. Volim supruga, što on zna, ali želim još uživati u tjelesnoj ljubavi. Vjerujem da ću pronaći ljubavnika”, piše nam potaknuta objavama žena koja su pronašle sreću i ljubav, iako se tome nisu nadale.

No, iako se ova situacija čini jednostavnom i čistom, o njoj bi valjalo temeljito razmisliti. Mnogi, prvenstveno muškarci, će pomisliti da je rješenje ovog problema jednostavno. “Pa daj, muž ti je dao odobrenje, učini to i uživaju u životu!” reći će. No što ako se radi o testu? Što ako suprug iskušava koliko je daleko Željka spreman ići? Što ako suprug podsvjesno testira i sebe?

Ono što ne znamo u ovoj priči je koliko je našoj čitateljici potreban drugi muškarac i koliko čezne za tim dijelom života. Osjeća li njen suprug grižnju savjesti i zbog toga je želi razriješiti tereta vjernosti? S druge strane, ako se radi o liberalnom paru koji na erotski aspekt života gleda relaksirano, a svoje zajedništvo pronalazi u poštovanju i nesebičnoj neuvjetovanoj ljubavi, ovakav bi scenarij mogao funkcionirati.

U svakom slučaju, ovo je ponuda koja se ne prihvaća naprečac i njenoj realizaciji trebaju prethoditi opsežni razgovori u kojima će se i ona i on posve ogoliti. Prije no što zakorači u ovu avanturu, naša bi čitateljica trebala znati baš sve odgovore i biti spremna na sve moguće posljedice.

Na koncu, ako se radi o disfunkciji od koje pate brojni muškarci, a naša čitateljica to nije precizirala, postoje brojni lijekovi koji parovima mogu pomoći da uživaju puninu života. Postoje i drugi načini održavanja intimnog života o kojima smo ranije pisali. To, dakako, ne znači da i rješenje koje predlaže Željkin suprug ne bi bilo zadovoljavajuće za njih oboje. Ili troje. Što biste vi učinili na Željkinom mjestu?

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon