U OPĆEM TURISTIČKOM POTOPU DOLAZAKA U HRVATSKU ZL BILJEŽE PORAST PUTNIKA

Tekst: B. Dobrijević

Foto: ZL Split

Iako cjelokupni hrvatski turistički sektor statistički bilježi minus u dolascima ino-gostiju u prvih sedam mjeseci ove godine hrvatske zračne luke u prvoj polovici godine zabilježile su ukupno 4,3 milijuna putnika ili gotovo 11 posto više putnika nego u istom razdoblju prošle godine, a sličan porast, od 11 posto, u tim je zračnim lukama bio i u mjesecu lipnju 2019. s 1,5 milijuna putnika, najnoviji su podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Naime, u svim hrvatskim zračnim lukama u prvoj polovici 2019. godine bilo je gotovo 54 tisuće operacija zrakoplova, što je porast od 8 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. godine, dok je samo u lipnju tih operacija bilo gotovo 17 tisuća ili 11 posto više nego u lanjskom lipnju.

Među devet zračnih luka u Hrvatskoj, najviše putnika je u ovogodišnjem lipnju, 510,4 tisuće, prošlo kroz Zračnu luku Split, koja je time u plusu od 8,2 posto u odnosu na lipanj prošle godine, a poraste su zabilježile i ostale zračne luke, osim ZL Osijek i ZL na otoku Braču. Osim ZL koje bilježe minus u ovogodišnjem prometu putnika Državni zavod za statistiku (DZS) ne navodi podatak koji udio u dolascima i odlascima kroz hrvatske ZL bilježi domaći avio gubitaš Croatia Airlines.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon